Select Page

Leestijd 5 min.
Geschreven door Luuk van Velthoven

Het is alweer voor de 2017-de keer januari. Dé maand waar de goede voornemens je om de oren vliegen. Maar vooral de maand waar deze goede voornemens direct weer stranden. In Horen, Zien & Zwijgen vertelt één Koekepeer wekelijks iets opmerkelijks wat hij of zij heeft gehoord, gezien, maar ook iets dat we misschien liever niet hadden gezien.

Horen: 30 dagen vol gas

Een aantal maanden geleden hoorde ik voor het eerst iemand praten over een 30 dagen project. Zoals de naam al doet vermoeden is dit project een uitdaging die je jezelf oplegt gedurende…30 dagen. De uitdaging kan van alles zijn. Zelf ben ik er mee begonnen om nieuwe technieken te leren. Zo heb ik mij bijvoorbeeld 30 dagen verdiept in tekenen, heb ik even lang elke dag een blog geschreven over bier brouwen en heb ik in 29+1 dagen de basis van kalligrafie in de vingers gekregen. Op dit moment probeer ik in 16+14 dagen de basics van het programmeren onder de knie te krijgen.

Geen expert
Het is natuurlijk niet zo dat je na deze 30 dagen ergens een expert in kan worden. Maar 30 dagen is een ideaal tijdsbestek om ergens in te duiken en daar de basics van te leren. Sinds ik hiermee begonnen ben snap ik sommige processen veel beter. Processen die mij weer helpen bij het verzinnen en creëren van relevante content.

Check it out
Stop met stellen van onhaalbare doelen, zou ik zeggen, en begin gewoon eens met 30 dagen. Sterker nog, begin eerst maar eens met kijken van onderstaande TED Talk van slechts 3 minuten.

Zien: NYC Gifathon

Dertig dagen is niet alleen een mooi tijdsbestek om iets nieuws te leren. Zo ging de Londense Animator James Curran 30 dagen (jaja, alweer 30) naar New York en maakte daar elke dag een GIF. Dit resulteerde in een geweldige verzameling GIF’s die een op een humoristische manier de stad tonen. In…ongelooflijk, 30 dagen(!) tijd heeft James Curran een compleet project bedacht, gecreëerd en afgerond.

NYC Gifathon from James Curran on Vimeo.

Zwijgen: Alleen nog maar goed nieuwsA Happy news Year

2016 was een jaar vol slecht nieuws. Zeggen ze. Anyways, er was zoveel slecht nieuws dat we het goede nieuws niet eens te horen kregen. Creatieven Maarten Hoedemaekers en Maria Walnut zijn op zoek gegaan naar goed nieuws en wensen iedereen een Happy News Year! Op de website Ahappynewsyear vind je een overzicht van positief nieuws van het afgelopen jaar. Laten we in 2017 positief blijven en meer kijken naar de goede en mooie dingen om ons heen. Happy New(s) Year!

 

Inspiratie nodig? Schrijf je in voor de Koekepeer nieuwsbrief.
Ideaal voor een korte pauze, boordevol inspirerende artikelen en content. Geen spam, beloofd.