Select Page

Het einde van de zomer is altijd een zuur moment: het echte leven begint weer en dus ook mijn eerste stageweek. Spannend. Nou, dat valt eigenlijk wel mee. Een jaar geleden heb ik al twaalf weken stage gelopen bij Koekepeer. Sindsdien ben ik blijven plakken en heb ik wekelijks gewerkt als video editor. Nu loop ik voor de tweede keer stage bij Koekepeer.

Voor wie mij nog niet kent: mijn naam is Raphaël. Ja inderdaad, net als de kunstenaar, voetballer en vechtende schildpad. Ik ben 23 jaar oud en woon in Utrecht. Inmiddels zit ik in het vierde studiejaar van mijn opleiding. Hiervoor heb ik de opleiding Audiovisuele Vormgeving en Animatie gestudeerd. Ja, dat betekent dat ik alweer bijna acht jaar studeer…

De komende vijf maanden ga ik me bij Koekepeer richten op het creatieve proces en de uitwerking daarvan. Oftewel baanbrekende campagnes en Oscarwaardige verhalen verzinnen en deze vervolgens mooi visualiseren. Daarnaast denk ik mee hoe Koekepeer als merk verder de wereld kan veroveren. Wat wil ik leren bij Koekepeer? Naast betere verhalen en goede concepten verzinnen wil ik mezelf verder ontwikkelen met geadvanceerde filmtechnieken en regie.

Genoeg serieus gemompel. Net zoals 99% van de Nederlandse bevolking houd ik van muziek luisteren, een biertje doen met vrienden en series en films kijken. Ik ben erg veel met muziek bezig in mijn vrije tijd. Ik ben helemaal lyrisch van elektronische muziek. Naast het bezoeken van festivals en feesten probeer ik ook zelf regelmatig wat nummertjes in elkaar te knutselen en dj ik graag. Mixjes zijn op mijn SoundCloud te vinden (ja, schaamteloze zelfpromotie inderdaad). Mijn persoonlijkheid is trouwens niet zo duister als de muziek doet vermoeden. Naast muziek zijn reizen en fotografie mijn grootste passies.

Het lijkt mij erg gaaf in de toekomst om voor grote merken zoals Apple of Nike commercials te verzinnen en te regisseren. Ook lijkt het mij geen straf om met de camera in mijn hand de wereld te mogen rondreizen.